2018-10-22 11:53:40• hírek • Bede Emőke

Bírósági ítélet tett pontot az utcanévháború végére

Örömteli hírről számolt be hétfőn Szatmárnémeti vezetője: a polgármesteri hivatal pert nyert a Szatmár Megyei Prefektúrával szemben, így a Helyi Tanács által jóváhagyott utcanevek hivatalosan is rendet teremthetnek a Pirosberek területén eddig uralkodó káoszban.

Az elmúlt években számtalan jelzés érkezett a lakosság részéről arra vonatkozóan, hogy rendet kell tenni a Pirosberek területén. A lakosok panaszai szerint sem a tűzoltóság, sem a mentőszolgálat autói nem tudtak eligazodni a labirintusban, mivel a segítségkérők nem tudtak pontos címmel szolgálni számukra. A panaszok a polgármesteri hivatalban nyitott fülekre találtak, az önkormányzat ugyanis tanácsosi határozat által döntötte el, pontot tesz a tarthatatlan helyzet végére és utcanevekkel látja el a Pirosberket. Viszont a prefektúra 2017 decemberében megtámadta a tanácsosi határozatot.
 

Amint arról Kereskényi Gábor a sajtó képviselőinek beszámolt, közel egyéves csatározás után a bíróság jogerős ítéletben mondta ki, a polgároknak igenis jogukban áll a Pirosberek és környékére szóló állandó vagy ideiglenes lakcímet igényelni. Ezzel a döntéssel pedig kéz a kézben jár az is, hogy érvénybe lépnek az előzetesen már megszavazott utcanevek, mi több, hamarosan megkezdik a kétnyelvű táblák felszerelését is.



Ugyanakkor a városvezető arról is beszámolt, hogy szeptember óta folyik a Helyi Adók és Illetékek Hivatalának akciója, melynek célja, hogy lajstromba vegyék azokat az építkezési engedély nélküli ingatlanokat, illetve azokat, melyeket a tulajdonosa nem jegyeztetett be a hivatalban, holott adózni kellene utána. Eddig nyolc utcában sikerült elkészíteni a leltárt, de az akció ezt követően is folytatódik. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: